Få autohjælp på farten når uheldet er ude

Når du holder i vejkanten og uheldet er ude, så er det rart, at du hurtigt kan få starthjælp eller bugseret din bil på værksted hurtigst muligt, så du kan komme videre med dine gøremål. Derfor har de tre store udbydere af autohjælp i Danmark; Falck Vejhjælp, FDM Vejhjælp og SOS Dansk Autohjælp udgivet en applikation, så du hurtigere kan få hjælp på farten.

Inden vi går i gang med at gennemgå de tre applikationer, vil vi gerne fortælle dig lidt mere om, hvorfor det er smart at have dem installeret på din Smartphone. Virkeligheden er nemlig den, at hovedparten af kunderne i de tre selskaber ikke har en autohjælp-applikation installeret på deres Smartphone og det gør det unødigt besværligt for dem at få hjælp. Alle tre applikationer er gratis og fylder ikke meget på din telefon, så det er næsten dumt ikke at have dem installeret!

Selvom de enkeltes selskabers applikationer er forskellige, så er der nogle fælles funktioner, der gør dem nyttige at have installeret.

Her kommer de tre fælles fordele:

  • Du kan få hjælp med et enkelt klik på din telefon
  • Selskabet kan se præcis, hvor du er strandet henne
  • Du kan følge med i, hvornår de vil ankomme hos dig

Du kan læse mere om applikationerne længer nede i artiklen.

God og hurtig autohjælp er guld værd

Hvis du har prøvet at holde et øde sted en kold vinteraften, så ved du også hvor essentielt det er, at dig og din bil hurtigt kan få hjælp. Derfor er det nyttigt med en autohjælp-applikation, hvor du kan bestille hjælp med et enkelt klik og dermed kan slippe for den (til tider) lange telefonkø. En anden smart fordel er, at du ikke behøver at orientere dig om, hvor du befinder dig henne. Hvis du kører et sted du ikke kender, så skal du normalt ud og orientere dig om din placering ved at kigge på kantmarkeringspælene, men der kan være langt i mellem dem og er du strandet på en øde landevej og har du ikke en refleksvest liggende i din bil, kan det også være forbundet med en vis risiko for påkørsel at bevæge sig ud af bilen. Men via din telefons indbyggede GPS-modul får vejhjælps-selskabet automatisk besked om din nøjagtige placering, så du kan blive siddende i tryghed i bilen.

Den sidste fordel er, at du med visse applikationer kan følge redningskøretøjet på din Smartphone, mens det er på vej hen til dig. Det giver dig et godt fingerpeg om, hvornår de er fremme ved din bil.

Falck Vejhjælp

Falck Vejhjælp har udgivet en applikation, der kan hentes i både App Store og i Google Play ved at søge på ”Falck Vejhjælp”. Udover, at du selvfølgeligt kan få vejhjælp, så giver Falcks applikation dig også mulighed for, at finde nærmeste bonusværksted, finde nærmeste lejebil samt finde nærmeste Falck-station. En anden smart funktion er, at du ikke behøver at være vejhjælpskunde hos Falck for at få hjælp. Men som du måske allerede har læst på vores hjemmeside, så anbefaler vi på det kraftigste, at du altid tegner et fast abonnement på autohjælp, da udgifterne til autohjælp uden abonnement hurtigt løber løbsk, da selskabernes generelle timepriser er høje. Men er uheldet ude og har du ikke et abonnement, så er det jo rart at kunne få hurtig hjælp alligevel.

Applikationen virker i Danmark såvel som i resten af Europa.

Læs mere om applikationen eller hent den her

FDM Vejhælp

FDM har flere forskellige applikationer, men den du skal have fat i, hvis du skal tilkalde vejhjælp hedder ”Mit FDM” og den findes både i App Store og i Google Play. Det smarte ved Mit FDM er, at applikationen også kan bruges til andre ting end lige autohjælp. Blandt andet kan du finde tips og tricks til din bil, så du måske helt kan undvære at bestille autohjælp. I øjeblikket kan du f.eks. læse om, hvordan du gør bilen klar til årets sommerferie, hvordan du får lavet service på din bil i udlandet samt en række gode råd, hvis du bliver påkørt.

En anden smart ting ved applikationen er, at du kan se de aktuelle benzinpriser i dit område. Så hvis brændstofpilen er faretruende tæt på det røde område og panikken begynder at brede sig i bilen, så behøver du ikke nødvendigvis at tage den dyre motorvejstank, hvis du kan se, at der er en anden mulighed i nærheden som er billigere.

Til forskel fra Falck applikationen, så kan du kun benytte FDM’s vejhjælpsservice, hvis du har tegnet et fast abonnement hos dem.

Læs mere om applikationen eller hent den her

SOS Dansk Autohjælp

SOD Dansk Autohjælps applikation hedder ”Rødt kort” og den findes både til Android og iPhone telefoner. Udover at du naturligvis kan få hurtigt hjælp, hvis I skulle komme ud for et biluheld eller blot en punktering når I f.eks. kører ned igennem Europa, så har applikationen også en række andre smarte features! Via telefonens GPS kan applikationen lokalisere, hvor I er strandet henne, så redningskøretøjet hurtigt kan finde frem til jer. Du har også mulighed for, at tage et billede af skaden på din bil, så alarmberedskabet er bedre klædt på til at hjælpe jer, når de kommer frem. Derudover sparer du penge, da du kan undgå dyre opkald i udlandet, hvis du får brug for hjælp.

Når du har hentet ”Rødt kort” skal du indtaste nogle standardoplysninger som navn og telefonnummer samt bilens nummerpladeoplysninger. Derfor er det en god ide, at installere og sætte applikationen op inden I drager afsted på jeres ferie.

Læs mere om applikationen eller hent den her

Afrunding

Som du kan læse, så er der mange klare fordele ved at hente en autohjælps-applikation ned på sin Smartphone, inden man drager afsted på bilferie. Alle tre applikationer er som nævnt gratis og da de samtidigt ikke fylder særligt meget på din telefons hukommelse, så er det næsten dumt ikke at hente en applikation ned med det samme. Uheldet rammer altid på et upassende tidspunkt og så er det rart, at man ikke er helt på herrens mark over, hvad man skal gøre.

Hvilken applikation du skal hente, kommer selvfølgeligt an på, hvilket selskaber du har tegnet din autohjælpsforsikring igennem. Hvis du endnu ikke er kunde hos ét af de nævnte selskaber, så vil vi anbefale dig at læse vores guide her på hjemmesiden. Alle tre applikationen kan det de skal, så du skal ikke vælge selskab ud fra alene det kriterie, men i stedet kigge på den bedste samlede løsning de enkelte selskaber kan tilbyde dig.