Falck Autohjælp


FALCK A/S er et nordisk baseret firma, stiftet i Danmark i 1906 af Sophus Falck. Målsætningen er at forebygge ulykker og sygdom og samtidig assistere ved ulykker, katastrofer og nødsituationer. I Danmark kender vi dem primært for deres auto- og starthjælp, men Falck har faktisk fire forskelligartede, men dog relaterede forretningsområder:

  • * Assistance
  • * Healthcare
  • * Træning
  • * Redning

Derudover har Falck, særligt i Nordeuropa, men en bred vifte af serviceydelser til almindelige borgere og virksomheder så som vejhjælp og sikkerhed.

Globalt førende

På det globale marked er Falck klart langt fremme når det gælder rednings- og sikkerhedskurser. Her er der især tale om uddannelse af folk indenfor det maritime og offshore, samt den kemiske industri, militæret, flybranchen og ikke mindst militæret.

Europas største ambulance korps

I flere Europæiske lande står Falck for Ambulance kørsel. Dette foregår naturligvis i tæt samarbejde med de pågældende landes myndigheder. Derudover indgår også en stor del af sygekørsel og genoptræningsopgaver.

Økonomi

Falck koncernen har hovedkvarter i København. Herfra lægges den globale strategi og udføres bogholderi. Den årlige omsætning nærmer sig de 5 milliarder kroner. Heraf var overskuddet senest 280 millioner kroner. Der er i skrivende stund 11.00 ansatte, heraf to tredjedele fuldtidsansatte. Langt de fleste er ansat i Danmark.

Ejerforhold

Falck har indtil i 1988 været på Falck-familiens hænder. Her blev virksomheden solgt til Baltica forsikring. I 1729 blev Falck noteret på Fondsbørsen. To år før, tilbage i 1993 år blev det besluttet at udvide virksomhedens brancheområde til også at indbefatte vagt og sikring. Dette skete ved at opkøbe ISS Securitas og herefter begyndte Falck at ekspandere på det globale marked med opkøb af diverse sikkerhedsvirksomheder. Efter talrige opkøb og først en fusion med Group 4 og dernæst Securicor blev koncernen i 2004 splittet op i 2 nye virksomheder, Falck som vi kender i dag og Group 4 Securicor, som faktisk er den næststørste sikkerhedsvirksomhed i verden, kun overgået af Svenske Securitas. I 2005 blev Falck-aktien afnoteret fra fondsbørsen efter at kapitalfonden Nordic Capital i samarbejde med ATP Private Equity købte Falck i 2004.

Besøg FALCKS HJEMMESIDE