SOS Dansk Autohjælp

SOS Dansk Autohjælp, forkortet DAH, blev stiftet i 1979 som en modpart til Falck, der på daværende tidspunkt mere eller mindre pludseligt havde monopol-lignende markedsandele på vejhjælp i Danmark efter at FDM lukkede sin vejhjælpsassistance og lod denne service overgå til Falck. Det var de tilbageværende vognmænd, som besluttede at danne deres egen forening med selvstændige stationer. Hver station drives ud fra en franchise-ordning.

Falck Autohjælp FDM Autohjælp SOS Dansk Autohjælp
Falck Autohjælp
DKK 708,00 /år
FDM Autohjælp
DKK 640,00 /år
SOS Dansk Autohjælp
DKK 588,00 /år

Forsikringsbranchen blander sig

I starten gik det dog relativt langsomt med at få kunder, men antallet blev øget år for år. I slutningen af 1980erne er, Falck til alt held for DAH, kommet ud i økonomiske problemer. Dette resulterede i at Tryg-Baltica opkøbte Falck. Dette fik dog igen Topdanmark til at indgå en samarbejdsaftale med DAH om at Topdanmarks kunder kunne få et autohjælpsabonnement hos DAH. Forsikringsselskaberne var med andre ord blevet opmærksomme på den fordel der ligger i at give deres kunder en totalløsning inkluderet i bilforsikringen.

SOS Dansk Autohjælp vokser eksplosivt

Efter Topdanmarks samarbejde med DAH var en realitet, nærmest eksploderede antallet af kunder I DAH. Hurtigt viste det sig at det er nødvendigt at oprette og dermed konvertere DAK til et anpartsselskab, men samtidig også udvikle en helt ny strategi for grundlaget. DAH skulle ikke blive for afhængige af Topdanmark. Dette bliver DAH dog overhovedet ikke for i samme periode vælger FDM at tilbyde autohjælp-abonnementer gennem DAH, og ikke som tidligere via Falck. Dette får igen mængden af kunder til at eksplodere og tilgangen bliver på 40.000 nye kunder om året, og dette endda mange år i træk, indtil i år 2000 hvor kunde nummer 500.000 er i stald.

Dansk Autohjælp bliver til SOS Dansk Autohjælp

Et år efter sammenlægningen med SOS International skifter Dansk Autohjælp (DAH) navn til SOS Dansk Autohjælp. Navneskiftet medfører ikke ændringerne for de danske kunder og det er fortsat de karakteristiske gule redningsfartøjer, der kører rundt og hjælper nødstedte billister.

Nøgletal for DAH

SOS Dansk Autohjælp har 46 stationer landet over og omkring 800 ansatte der råder over omkring 500 specialbyggede redningskøretøjer. Hovedsamarbejdspartnerne er Topdanmark, FDM, GF forsikring og Trekroner m.fl.

Læs mere om SOS Dansk Autohjælp