Nyheder om autohjælp og autobranchen generelt

Hvor meget betaler du for et værkstedsbesøg?

Konsulentvirksomheden Loyalty Group afsluttede for et par år siden en stor undersøgelse af timepriserne på de autoriserede værksteder i Danmark.

Resultatet af undersøgelsen giver en gennemsnitlig værkstedstimepris på 703,82 kr. ekskl. moms og 754,77 inkl. moms.

Ikke alle adspurgte har ønsket at medvirke i Loyalty Groups undersøgelse, men med svar fra 776 autoriserede værksteder jævnt fordelt over hele Danmark bygger den på et meget kvalificeret grundlag. Svarene fordeler sig med 50 % fra Jylland, 8 % fra Fyn, 17 % fra Storkøbenhavn og 25 % fra Sjælland og øer.

Autohjælp branchen fyrer medarbejdere

Autohjælp branchen har gennem de seneste år oplevet store omvæltninger. Nye firmaer har meldt sig på banen og priserne er presset helt i bund. Der kæmpes lige nu mere om markedsandele end profit og derfor har flere af de store firmaer brug millioner af kroner på markedsføring og reklame  Dette har tæret på alle firmaernes likviditet og de har i den grad været afhængige af de billige lån med lav rente, som har været nemme at få i årevis. Alt for nemme vil nogen mene. Firmaerne har derfor brugt penge over evne uden at skele nok til bundlinjen.

Dyrt eller umuligt at låne flere penge

Sagen er nu den at bankerne ikke kan låne penge ud i samme omfang mere og risikovilligheden er mere end minimal. Et af de større vejservice firmaer har tidligere måtte se sin bank krakke og dette er bestemt ikke optimalt midt i en kamp om markedsandele. Og derfor blev der i finanskrisen fyret medarbejdere i stor stil. Intet firma gik ram forbi. Alle fyrede deres medarbejdere og strammede selen.

Nye trends

Det der blandt andet er sket de seneste år er at der er opstået alliancer mellem forsikringsselskaber, autoværksteder og vejhjælp firmaerne. På den måde er det blevet sværere for den enkelte kunde at vurdere hvem han eller hun skal vælge. For pludselig anbefaler ens forsikringsselskab at man skifter autohjælp firma, men hvorfor gør de nu det? Oftest fordi de får penge for det. Troværdigheden er derfor ikke altid lige høj og det får mange kunder til at vælge helt nye firmaer, mens andre tager chancen og tager imod en fordelagtig rabat. Alt i alt betyder det at firmaerne ikke helt kan vide hvor mange kunder de har i de næste par år og dette er ubehageligt i finanskrise tider, hvor man gerne bare vil holde sig flydende. En måde er at skære ned på udgifterne og fyre de mest undværlige medarbejdere.

Ond spiral

I tak med at medarbejdere fyres vil det unægtelig betyde en ringere service for kundernes autohjælp i DK. Mange vil dog ikke opleve det med det samme, da de måske ikke er udsat for uheld og på den måde kan firmaerne måske slippe fra at sænke på service standarden. Omvendt vil kunder der oplever en dårligere service være tilbøjelige til at prøve et andet firma som lover guld og grønne skove. Kampen om nøglekunderne er kun lige begyndt.

Autohjælp for kvinder

Hvad gør man hvis ens bil pludselig punkterer? Oftest kan man være så heldig at få nogen til at hjælpe en. Som kvinde kan man slippe med alt fra et tusind tak, til kys på kinden eller måske en lille 100 kroneseddel. Men hvis man nu ikke vil satse på sit held, så bør man nok lige undersøge vilkårene i sin autohjælp i dk pakke. For det er jo ikke sådan at man vil have bugseret bilen på værksted når man har et reservehjul i bagage rummet, vel? Eller hvad hvis du bare er løbet tør for benzin eller hvis batteriet driller?

Starthjælp

Tjek dine vilkår og find ud af om du kun har vejhjælp i tilfælde af deciderede uheld eller om du også har en eller anden form for starthjælp. Autotransport er jo meget smart, men det kan være at skyde spurve med kanoner. Omvendt har man heller ikke lyst til at betale kassen, hvis det eneste der er sket er at man er løbet tør for benzin. Et typisk abonnement koster omkring 600 kroner årligt. Det dækker oftest starthjælp og vejhjælp, altså de typiske behov man har når uheldet er ude.

Læs mere om europæisk vejhjælp og dækning på FALCKs og FDMs hjemmeside

Falck Autohjælp FDM Autohjælp SOS Dansk Autohjælp
Falck Autohjælp
DKK 708,00 /år
FDM Autohjælp
DKK 640,00 /år
SOS Dansk Autohjælp
DKK 588,00 /år