Ren besked om Autohjælp

Hvad skal det koste?

Falck
Autohjælp

FDM
Autohjælp

Dansk
Autohjælp

Pris pr år: DKK 588,00 DKK 655,00 DKK 936,00
Dækning: Hele landet Hele Europa Hele Europa
Bugsering: Ja Ja Ja
Vejservice: Ja Ja Ja
Rabat på
erstatningsbil:
Ja Ja Ja
Selvrisiko: Nej Ja, DKK 100,00 Nej
Bestil Autohjælp FALCK Better FDMBetter DAHBetter

Almindelig vejhjælp uden abonnement er dyrt:
Falck: 1200 kroner for at køre ud af garagen. Dette dækker den første time, derefter er det 500 kroner pr. påbegyndt kvarter.
DAH: 660 kroner pr. time, 330 kroner pr. halve time. Alt bliver afregnet i halve timer, dog minimum en time.

Vejhjælp med abonnement:
FALCK: 588,00 kroner pr. år (kun i DK)
Dansk Autohjælp: 936,00 kroner pr. år.
FDM: 655,00 kroner pr. år (inklusiv medlemskab)

Ved DAH har man derudover mulighed for at få billigere vejhjælp hvis man er medlem hos FDM, eller har forsikring ved Topdanmark, GF etc.

Hvad er dine rettigheder?
Når et firma går i betalingsstandsning, betyder det, at du ikke kan få et forudbetalt beløb tilbagebetalt – dvs det beløb du har indbetalt til abonnementet.

Hvis firmaet går konkurs, betyder det, at du ikke længere kan rette et krav mod sælgeren, men må anmelde kravet i konkursboet. Det gælder både for ophævelse af køb og ved forudbetalte ydelser som abonnementer.

Biluheld uden autohjælp koster dyrt

Hvis uheldet er ude er det for sent at ringe og melde sig ind i et autohjælp firma. Bordet fanger som man siger. Det kan derfor let koste flere tusind kroner at få transporteret din bil de få kilometer til værkstedet. Som kunde i et vejhjælp firma må man sige at det er fair. Det er jo trods alt de kunder med færrest uheld som betaler gildet for de andre. Autohjælp priser i Danmark er i forvejen helt i bund og man må sige at de er yderst favorable for kunderne. For omkring 600 kroner kan du nemlig køre galt så meget du vil. Det er faktisk vanvittigt billigt og vi vil nok snart se at disse priser stiger.

Dækker hele Europa

Mange ved slet ikke at deres abonnement kan udvides til at dække autohjælp i Europa for ganske få penge. På den måde bliver bilferien pludselig et muligt alternativ til at flyve især hvis man har et ældre automobil som nemt kan brænde sammen.

706 autohjælp firmaer i KRAK

Det er ikke så underligt at priserne på autohjælp er helt i bund. Hvis man søger på KRAK findes der nemlig 706 firmaer som tilbyder en eller anden form for autohjælp. Vi har ikke nærlæst alle firmaernes specifikke services, men det kan da undre, at alle disse firmaer kan få det til at løbe rundt når langt de fleste udbyder abonnementer til under 500 kroner om året.

Slås om markedsandele

Man må kraftigt gå ud fra at der er ved at blive luget godt ud i disse vejhjælp firmaer og at nogle af dem vil fusionere. Indtil da må man sige at det kommer kunderne til gode, da priser vitterlig ikke er til at tjene penge på. Især ikke når vi tænker på at Danmark i gennemsnit har Vesteuropas ældste bilpark.

Autohjælpbranchen er hårdt presset

Der har i de seneste år udspillet sig en hård kamp om kunderne indenfor autohjælp. Der har således være tale om meget billige abonnementer for kunderne kombineret med aggressive reklamekampagner. Og så kom finanskrisen. Der findes stort set ikke et firma i Danmark som ikke er påvirket, men vejhjælp branchen mærkede det omgående.

Alle fyrer

De fleste firmaer – også udenfor vejhjælp branchen – spænder nu sikkerhedsselen og vælger mere langsigtede og sikre strategier. Bare det at holde sig flydende eller likvid kan være et problem. Således fyrer Dansk Autohjælp 16 medarbejdere, Totempo fyrer 48 medarbejdere og Falck fyrer 70 medarbejdere i det der en gang var Vestsjællands og Storstrøms amter. Det er altså hele branchen som lider og det er jo lidt interessant idet antallet af uheld jo ikke bliver mindre på de danske veje.

Læs mere om vejhjælp

autohjælp fdm
Falck Autohjælp
DKK 588,00 /år
FDM Autohjælp
DKK 655,00 /år inkl medlemskab
Dansk Autohjælp
DKK 936,00 /år